ST1

Om du kör för fort,
spelas musiken för fort

Sound driving playlist

Tryck på play och kör försiktigt. Musikspelaren kommer automatiskt kontrollera din hastighet och börja spela musiken för fort, om du kör för fort. Tänk på det här

Lätta på gasen och spara pengar

pengar

När man kör för fort ökar bränsleförbrukningen och drivmedelskostnaderna. Faktum är att bilförare i Sverige skulle spara över två miljarder per år om alla höll hastigheten.

Hastigheten påverkar klimatet

pengar

Det är inte bara plånboken som mår bra av en lugnare körstil. Om alla i Sverige höll hastigheten skulle koldioxidutsläppen minska med 300 000 ton per år.

Säkrare bilresor

pengar

Trafikverkets beräkningar visar att hastigheten har stor betydelse för säkerheten. Om alla skulle sänka medelhastigheten med en kilometer i timmen, skulle vi spara ungefär 15 liv per år.

Kraft att förändra

Vår vision är att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Tänk på! Sound Driving är en tjänst skapad av St1 Sverige med syfte att påminna om hastighetsöverträdelser och därmed minska drivmedelskostnader och koldioxidutsläpp. Tjänsten ersätter inte bilförarens egna ansvar att hålla hastigheten. Eftersom vissa vägsträckor ändrat hastighetsbegränsningen nyligen, eller temporärt, kan inte Sound Driving heller garantera att den alltid kommer påminna om hastighetsöverträdelser, som förare har du alltid det överordnade ansvaret.